Klausing

Klausing

Sinds drie jaar schrijft Frank Schagen onder de naam Klausing Duitstalige liederen. De muziek van Klausing is eigenzinnig. Ze is een smeltkroes van een muzikale reis door onder andere flamenco, klassiek, jazz en wereldmuziek. De teksten zijn direct en poëtisch.

Enkele omschrijvingen van luisteraars zijn: “Schubert goes jazz”, “helemaal Zen” “de muziek is soms beklemmend, geaccentueerd door zorgvuldig gekozen dissonanten” en “klassieke avantgarde Rammstein”.

Als gitarist heeft Frank een opleiding genoten aan het Fontys conservatorium te Tilburg. Binnen het duo Emunah schrijft en concerteert hij al ruim 10 jaar met eigen instrumentale muziek. Nu met Klausing geniet Frank van de scheppingsruimte, waarin klank- en taalexpressie hand in hand gaan.

Naast het maken van muziek geeft Klausing in het ritme van de week yogalessen, gitaarlessen en improvisatiesessies. Sinds twee jaar geeft hij ook Duits in het speciaal voortgezet onderwijs. Vaak reiken de ervaringen in deze werkvelden Frank kiemen aan voor een volgend Klausing-lied.